Over mij

Mijn naam is Merel Beijersbergen van Henegouwen. Moeder van twee jongens en sinds mijn 16e samen met mijn liefde.

Mijn werk carrière is begonnen als kinderergotherapeut en na 10 jaar heb ik de overstap naar Kindercoach met een eigen praktijk gemaakt. In de praktijk merkte ik dat ik de meeste winst kon behalen, wanneer ik (naast het kind) ook intensief met de moeder aan de slag ging. Naast dat ik ouders instrueerde en kennis bijbracht, was ik dus vaak ook de moeder aan het coachen.

Stuk voor stuk waren dit dezelfde soort type vrouwen; hoge lat voor zichzelf, alle ballen zelf hoog willen houden en vooral doorgaan. Ik bedacht me dat dit allemaal vrouwen waren, zoals ik was in het begin als moeder.

Vanaf de geboorte van mijn oudste zoon besloot ik een consequente en duidelijke moeder te zijn; ik bepaalde hoe het zou gaan, mijn kind moest maar volgen. Uiteindelijk bleek dat mijn zoon echt een andere benadering nodig had. Hier kwam ik pas achter toen hij vervelend gedrag ging vertonen en we met z’n tweeën alleen maar aan het ruziën waren op elkaar.

Ik ging op zoek naar wat hij nou nodig had, en kwam erachter wat ik eigenlijk nodig had; ik was mezelf verloren en had ruimte nodig om naast moeder óók mezelf te kunnen zijn.

Door deze ruimte in mijzelf, kwam er ook ruimte om naar mijn (inmiddels) twee jongens te kijken wat zij nou eigenlijk nodig hebben. Het zijn twee individuen; ze hebben allebei iets anders nodig.

Het beter begrijpen van mijn eigen karakter, helpt mij het karakter van mijn jongens te begrijpen. Hierdoor snap ik welke aanpak ik kan gebruiken bij hen.

Door beter te luisteren naar mijn eigen behoefte, gebeurt het nog nauwelijks dat ik over mijn grenzen ga en dus zo ontzettend moe ben dat ik alleen maar chagrijnig kan zijn.

De moeders in mijn kindercoachpraktijk, hebben MOMpower geboren laten worden. Ik besloot dat het nodig was dat zij aandacht gingen krijgen!