GEBOORTEgesprek

“How we begin, is who we become”

Ieder mens maakt een zwangerschap en bevalling mee; ieder mens wordt namelijk geboren. Deze grootste gebeurtenis wordt opgeslagen in je lijf; het is de basis, jouw blauwdruk.

De tijd in de baarmoeder is de meest bepalende tijd voor het vormen van het karakter. In de baarmoeder leer je hoe je reageert op stress, zoals: strijd, angst, onzekerheid, tijdsdruk. De geboorte leert jou hoe je iets aanpakt; wacht je af, ben je een doorpakker of heb je een zetje nodig.

Dat maakt ook dat het dus erg lastig is “te veranderen”. Jouw eigenschappen en gewoontes zitten zo diep geworteld! Het is je eerste impuls, het lijkt sterker dan jou. Dit geldt ook voor de reactie van je kinderen op bepaalde situaties. Meestal is dit een primitieve reactie; ze doen het niet expres.

Voelt dit misschien wel zo? Dat ze het “expres” doen. Dat ze je dwarszitten omdat ze weten dat je dan ontploft.

In een GEBOORTEgesprek krijg je van mij duidelijkheid over de gewoontes die zijn ontstaan door de tijd in de baarmoeder en daarna. Dit kan van jezelf zijn; wat zijn jouw terugkerende patronen en waar komen die vandaan? Maar dit kan ook van je kind zijn; welke ervaringen zijn er opgedaan en welke gewoontes zijn hier uit voortgekomen. Deze duidelijkheid gaat jou helpen jezelf en/of je kind beter te begrijpen.

Begrip en erkenning zijn de eerste stap naar verandering. Je hoeft ineens niet meer zo hard te werken aan verandering als je snapt waar bepaald gedrag vandaan komt!

Tijdens het GEBOORTEgesprek krijg je ook inzichten in de behoeftes die zijn voortgekomen uit de bestaande patronen. Wat heb jij nou nodig om begrepen te worden? Of wat heeft jouw kind nodig om zich gezien te voelen? Dit is hele waardevolle informatie voor jezelf maar ook voor jou als moeder.

De behoeftes helpen je bewuste keuzes te maken naar jezelf toe; het geeft duidelijkheid in hoe je situaties handiger aan kunt pakken.

Zo ziet een GEBOORTEgesprek er praktisch uit:

  • Het gesprek is opgebouwd in twee LIVE momenten van circa 90 minuten, met een tussentijd van maximaal 2 weken.
  • Na de twee gesprekken ontvang je van mij binnen twee weken een uitgebreid verslag, met daarin het GEBOORTEgesprek zelf uitgewerkt, de behoeftes op een rij en praktische adviezen voor de komende periode.
  • Een week na het ontvangen van het verslag hebben we telefonisch contact om het GEBOORTEgesprek en en het verslag te bespreken en de adviezen te koppelen aan het dagelijks leven.

De waarde van een GEBOORTEgesprek is €250,- incl. BTW (dit bedrag dient voor aanvang van het eerste gesprek te zijn voldaan)

Merel is erg behulpzaam. Ze denkt mee en geeft goede feedback waar wij als ouders ook iets mee kunnen. De geboorte verhalen met uitgebreid verslag zijn voor ons zeer waardevol.

Door regelmatig de verslagen te lezen en te bespreken met de kids levert dit mooie en bijzondere gesprekken op.

Wat wij ook fijn vinden is dat als we nadien nog vragen hebben dat Merel dat “gewoon” weer klaar staat voor ons.

-Marjon-