Categorieën
Moederschap

5 tips om het vakantiegevoel vast te houden

Voor de meeste mensen is de vakantie (bijna) voorbij. Wat gaat dat toch altijd snel hè? Je kijkt er zo enorm naar uit, plant je weken voor de vakantie hartstikke voor want “nog even doen voor de vakantie” zodat je in de vakantie de boel de boel kunt laten. Alle tijd voor jezelf, je gezin, je vrienden. De dagen lijken meer uren te hebben en de ontspanning gemakkelijker op te zoeken.

Hoe kun je dit gevoel nu nog vasthouden? Of in ieder geval oproepen als de werkdagen voorbij vliegen en je ´s avonds uitgeput op de bank ploft.

  1. Ga naar buiten

In de vakantie ben je meer buiten; je gaat naar het bos, je wandelt door een onbekend stadje of pakt vaker de fiets. Buitenlucht helpt om je hoofd te legen en je gedachten te ordenen. 

Wandel of fiets vaker als je weer terug gaat werken. Dit kan letterlijk naar plaats van bestemming, maar mag ook ‘s avonds nog een rondje zijn. Wist je dat dit maar een kwartier hoeft te zijn om in de ontspanningsmodus te komen?

  1. Zet dat scherm uit

In de vakantie is er minder op tv, checken we onze mail minder en social media wordt minder gebruikt. Hierdoor ga je ineens activiteiten doen die er anders niet van komen; een potje kaarten,  badminton, in de tuin werken of een boek lezen. 

Door bewust te kiezen voor bijvoorbeeld een avondje geen TV, krijg je meer zin om zo’n vakantie-activiteit thuis op te pakken!

  1. Lummel en lanterfant

We is er lekkerder dan te zien wat de dag brengt, de tijd te vergeten en aan het eind van de dag voldaan zijn maar het gevoel te hebben dat je niet echt weet wat je nu eigenlijk gedaan hebt die dag?! Lummel en lanterfant…. en geniet daarvan! 

  1. Koester mooie momenten

Na de vakantie vertellen we in geuren en kleuren anekdotes aan wie het maar wil horen over de vakantie. Zo hou je dat gevoel ook vast. Kijk foto’s van mooie momenten terug. Maar sta ook stil bij de kleine dagelijkse mooie momenten. Scheen het zonnetje vandaag? Zag je een eekhoorn voorbij rennen? Had je de slappe lach? Schrijf deze momentjes ergens op. In je agenda of maak een notitie in je telefoon. Wanneer je dit later terug leest, voel je weer even wat je toen voelde.

  1. Zet een kruis in je agenda

Veel mensen zijn geneigd de weekenden zo vol te proppen met sociale activiteiten, dat je geleefd wordt en dus geen ontspanning meer haalt uit je weekend. Door eens in de zoveel weken (wat jij fijn vindt en wat haalbaar is) een groot kruis in de agenda te zetten, bouw je bewust vrije ruimte in. Een mooie ruimte om naar buiten te gaan, voor een spelletjesmiddag, om te lummelen en mooie momenten te creëren!

Geniet van je instant vakantiegevoel!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *