Categorieën
Moederschap

Balen mag best


Ik zal eerlijk bekennen dat ik er toch van schrok gisteren. Ergens was het te verwachten dat er een nieuwe lockdown aan zat te komen, maar ik had toch de hoop dat dat niet nodig zou zijn en dat er minder ingrijpende maatregelen genomen zouden worden.
Ik heb er onrustig van geslapen en met mij velen heb ik al vernomen in mijn omgeving.

Het bracht mij ook weer even terug naar maart dit jaar; de lockdown werd aangekondigd en ik ging er vrij positief in. Dat ging ik wel even doen; mijn praktijk en de kids thuis. De eerste weken gingen dan ook prima voorbij en ik hield alle ballen fantastisch hoog in de lucht. Maar toen bleek dat het toch iets langer ging duren dan die paar weken die in eerste instantie genoemd werden, begon het me zwaar te vallen. Ik bleek toch niet de jongleur te zijn ik dacht te zijn.

Wat ik geleerd heb van de vorige lockdown is dat ik thuisonderwijs ingewikkeld vind. Ik wil mijn kinderen met liefde vanalles leren, maar ik ben geen leerkracht. Ik weet dus ook niet altijd hoe je iets het beste uit kunt leggen. Dat wordt mij niet kwalijk genomen, maar het frustreert mij wel; ik wil het namelijk graag goed doen. Iets wat ik van veel ouders gehoord heb in die tijd; het goed willen doen voor je kinderen én je werk..

Dan kom ik gelijk op het volgende wat ik geleerd heb in die periode; ik ben flexibeler dan ik dacht. Ik kan me dus wél snel aanpassen, ik kan mijn verwachtingen wél snel bijschaven en ik hoef niet alleen ervoor te zorgen dat het allemaal fijn verloopt.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb in die tijd is dat het oh zo belangrijk is dat ik zelf oplaad. En in die tijd heb ik geleerd hoe ik dat uit kleine activiteiten kan halen. In die tijd ben ik mij nog sterker bewust geworden van mijn POWERcharge activiteiten en weet ik dat ik die met grote regelmaat moet inzetten.

Omdat ik weet dat vele ouders de komende tijd weer het gevoel gaan krijgen dat ze ieder momenten hun ballen gaan laten vallen, wil ik jullie dit meegeven; ga vooral goed voor jezelf zorgen in de komende tijd. Maak gebruik van de kerstvakantie om op adem te komen en op te laden. Leg een buffertje aan in je energie om de weken na de vakantie door te komen.
En heb je af en toe het gevoel van balen? Dat is oke; je mag balen. Sta er even bij stil, baal maar even flink; morgen weer een dag.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *